< 30 min
usor
Asiatica
Pregateste mai intai un sos pe care sa il servesti langa clatite. Ai nevoie de:
- 60ml sos de soia
- 1 lingura otet de orez
- 1/2 lingurita ulie de susan
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita ghimbir, tocat marunt
- 1 catei usturoi, tocat marunt
Amesteca toate aceste ingrediente intr-un bol si lasa-le deoparte.
Pregateste clatitele:
Pune faina intr-un bol si adauga treptat apa calduta, amestecand sa formezi un aluat. Transfera totul pe blatul tapetat cu faina si framanta de cateva ori. Taie aluatul cu un cutit in 4 bucati egale.
Intinde cu sucitorul fiecare bucata de aluat astfel incat sa formezi un disc .Presara 1/4 din usturoiul tocat peste si impatureste in trei.Ruleaza din nou aluatul cu sucitorul pana formezi un disc. Repeta operatiunea cu toate bucatile de aluat .
Unge clatitele pe ambele parti cu ulei si presara putina sare. Prajeste-le fara ulei intr-o tigaie incinsa cate 2-3 minute, avand grija sa nu se arda.
Taie fiecare clatita in 4 bucati si serveste-le cu sosul pregatit.
Sursa reteta si foto: A Thought for Food
- usturoi verde
- sare
- 160g usturoi verde tocat
- ulei
- 200g faina
- 240ml apa calduta