Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Vegetariana

Va propunem o reteta pe cat de simpla, pe cat de savuroasa, trimisa de Brindusa Scheaua, autoarea blogului "Cooking with my soul".

Metoda de preparare

"Am remarcat pe site campania Meatless Friday si mi se pare o idee deosebita. Exista atatea bunatati fara carne, atatea legume de care unii nici macar nu au auzit, incat macar intr-o zi a saptamanii ar fi bine sa le incercam. Eu am un blog culinar, "Cooking with my soul", unde foarte multe dintre retete sunt fara carne. Dintre ele am ales una care mie imi place mult: ciuperci cu ierburi proaspete. Am facut-o cu tehnica "en papillote", cea in care pui toate ingredientele intr-o folie de pergament (sau foaie de copt), pe aceasta o inchizi bine bine si apoi pui totul la cuptor", ne-a scris Brindusa.

Cum se face?

Incalzeste cuptorul foarte bine la 190 C.

In mijlocul uneia din foile de pergament pune1/3 din ciuperci, iar peste ele pune1/3 din ierburi. Din loc in loc adauga 1/3 din unt (daca nu ai unt, il poti inlocui cu 100ml ulei de masline.

Presara cu sare si piper. Indoaie foaia de pergament peste ciuperci si indoai-o bine pe margini de mai multe ori, pana se formeaza un pachet bine sigilat. In acelasi fel procedeaza si cu celelalte pachete.

Pune-le intr-o tava in cuptor pentru 30 de minute. Serveste pachetelele direct in farfurie. Cand le desfaci ai mare grija pentru ca vor iesi aburi foarte fierbinti.

Sursa: brindusascheaua.blogspot.ro