< 1h
mediu
Vegetariana
Va propunem o ciorba de burta fara burta, realizata de Ligia Pop, raw food chef, ideala pentru Meatless Friday.
Niciodata nu mi-a placut sa imit mancarurile traditionale cu preparatele raw sau vegane gatite, insa acum cateva saptamani am facut o ciorbita care se aseamana din intamplare cu supa de burta clasica. Mai jos am sa va prezint o varianta gatita vegana si o varianta raw. Ambele sunt foarte bune la gust si merita incercate.
Lapte de caju sau migdale:
- 100 g de caju crud sau migdale
- 2 litri de apa
- 1 lingura de sare de salina neiodata
Se dau toate in blender pana totul devine precum laptele.
Varianta vegana gatita: Ciupercile se calesc la foc mic, impreuna cu apa, uleiul si usturoiul zdrobit. Intre timp se prepara in blender laptele de caju. Daca nu aveti blender dati caju-ul prin rasnita si dupa aceea mixati-l cu apa, folosind un robot de bucatarie sau mixer. Se adauga peste ciupercile calite laptele de caju si se serveste. La final se mai poate adauga zeama de lamaie insa depinde de preferinte.
Varianta raw vegana: Ciupercile feliate fasii se lasa la marinat peste noapte cu usturoiul, uleiul si zeama de lamaie. A doua zi, se prepara laptele de caju in care vom mai adauga inca doi catei de usturoi. Laptele fin (fara bucati de caju) se adauga peste ciupercile marinate si ciorbita este gata. Optional puteti adauga marar sau patrunjel tocat. Noi preferam varianta fara verdeata si fara lamaie.
- fasole
- lapte de caju
- zeama de la 1 lamaie
- 4-5 catei de usturoi
- 500g fasole pleurotus taiete fasii
- 2 linguri ulei presat la rece