Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Caleste ceapa cu 1 lingurita de sare, in uleiul incins, pe foc merdiu, timp de 5 minute. Adauga usturoiul si mai caleste 30 secunde.
Toarna peste ele sucul de la rosii si supa de pui, 1 lingura de zahar brun, frunza de dafin, anasonul, fulgii de ardei si 1 lingurita sare. Lasa sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.
Scoate frunza de dafin si anasonul, adauga painea si fasolea scursa din conserva si amesteca bine. Lasa pe foc inca 5 minute, pana cand painea a absorbit aproape tot lichidul.
Incorporeaza parmezanul si potriveste de sare si piper. Daca ti se pare prea amar, atunci mai adauga 1 lingura de zahar.
Ia de pe foc si serveste fierbinte cu parmezan ras presarat deasupra.
Sursa reteta si foto: www.thekitchn.com
INGREDIENTE
- fasole
- 450g fasole alba din conserva
- 3 felii groase de paine veche de o zi
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita fulgi ardei iute
- 1 bucata anason stelat
- 1 frunza dafin
- 2 linguri zahar brun
- 240ml supa concentrata de pui
- 800g rosii din conserva
- 4 catei de usturoi tocati marunt
- 1 ceapa tocata
- 1 lingura ulei de masline
- 90g parmezan ras
- sare
- piper