Timp preparare:
2h
2h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Indiana
Indiana
Un amestec plin de savoare, facut din condimente, otet, zahar, fructe si legume proaspete care poate fi folosit de la aperitive pana la fripturi.
Metoda de preparare
Amesteca zaharul cu otetul si pune-le la fiert, amestecand din cand in cand pana cand se dizolva zaharul.
Adauga si restul ingredientelor si lasa-le sa fiarba la foc mic, acoperite cu un capac, pana cand sosul incepe sa se ingroase si sa aiba consistenta unui sirop de dulceata. Ar trebui sa fie gata in 1 ora si 45 de minute.
Toarna chutney in borcane si inchidele etans. Pune-le apoi la sterilizat intr-o oala cu apa si fierbe-le 15 minute.
Vei obtine 6 borcanele (240ml) de chutney.
Sursa reteta si foto: Simply Recipes
INGREDIENTE
- mango
- 1/4 lingurita fulgi ardei iute
- 1 lingurita mustar (seminte)
- 1 catel usturoi tocat marunt
- 60g ghimbir confiat, tocat marunt
- 75g stafide
- 5 mango curatate si taiate cubulete
- 1 ceapa tocata
- 240ml otet
- 380g zahar