Timp preparare:
< 30 min
                    < 30 min
Dificultate:
usor
                    usor
Bucatarie:
Internationala
                Internationala
Aceasta bautura a aparut initial in India, iar la inceputul secolului al XVII-lea, reteta a fost preluata si de Anglia. Numele acestui cocktail provine din limba Hindi – “panch”, care inseamna “cinci” si vine de la numarul de ingrediente folosite initial pentru prepararea acestei bauturi – alcool, zahar, lamaie, apa, ceai sau condimente.
Metoda de preparare
                    Amesteca toate ingredientele.
	Vezi si: Cocktailuri pentru Craciun. 5 idei de bauturi cu care sa iti intampini musafirii
	
                    INGREDIENTE
                    
                
                - turmeric
 - 200g fructe de padure
 - 200g fructe de padure uscate
 - 2kg mere
 - 100g menta
 - 250ml sirop de zahar
 - 300ml fresh de lime
 - 2 bete scortisoara
 - 2litri ceai de fructe uscate
 - 4 mere caramelizate la cuptor
 - 250ml afinata
 - 500ml tuica de prune