> 2h
usor
Internationala
O masa gustoasa facuta fara prea mare efort. Seamana cu o tocanita clasica numai ca are mai multa aroma de la ardeiul iute si pudra de chili. Timpul de gatire pe focul de lemne este insa mai indelungat. O astfel de tocanita iti poate lua cateva ore bune de pregatire.
Scurge apa de la fasolea inmuiata.
Incinge uleiul intr-un ceaun si adauga jumatate din carnea de porc si gateste-o timp de 10 minute, pana se rumeneste bine. Scoate-o intr-un bol si repeta operatiunea cu restul de carne de porc.
Pune la gatit in acelasi ceaun carnatii taiati in bucati si lasa-l sa se prajeasca bine. Pune la loc in ceaun carnea de porc de mai devreme, adauga ceapa, ardeiul iute, pudra de chili, chimionul, oregano si jumatate din coriandrul tocat. Lasa-le pe foc timp de minute, pana cand ceapa incepe sa se inmoaie.
Adauga acum fasolea, rosiile in bulion, sare si suficienta apa incat sa acopere bine ingredientele din ceaun. Acopera cu un capac. Lasa totul sa se gateasca pana cand fasolea se inmoaie bine si carnea este pastrunsa. Iti va lua intre 3 si 6 ore, in functie de cat de puternic este focul.
Verifica ceaunul din ora in ora si mai adauga apa daca aceasta a scazut. Cand este aproape gata adauga sare si piper, restul de coriandru si ceapa verde.
Sursa reteta si foto: Serious Eats
- fasole
- 700g rosii in bulion
- 6 fire ceapa verde tocata
- 1 legatura coriandru tocat
- 2 lingurite oregano uscat
- 1 lingura chimion macinat
- 3 linguri pudra chilli
- 1 ceapa
- 1 ardei iute (jalapeño)
- 1.5kg carne de porc taiata in cubulete
- 450g carnati (chorizo)
- 2 linguri ulei
- 450g fasole boabe (inmuiata timp de 4 ore in apa)
- sare
- piper