< 2h
mediu
Internationala
Va propunem o reteta delicioasa cu fructe goji, care vin din China si au un gust asemanator cu cel al merisoarelor. Aceste fructe sunt pline de antioxidanti si alti compusi recunoscuti pentru proprietatile lor de a lupta impotriva cancerului sau a bolilor de inima pentru a reduce colesterolul sau a creste imunitatea.
Incinge cuptorul la 180C si pregateste o tava cu o hartie de copt.
Pune intr-un bol carnea de pui, alaturi de 1 lingurita pudra “5 condimente” (o gasesti la magazinele chinezesti), sarea, uleiul de susan si piperul. Umezeste-ti palmele cu ulei de gatit si amensteca ingredientele. Formeaza mingiute dintr-o lingura de aluat si pune-le in tava pe hartia de copt.
Coace chiftele la cuptor pentru 25 de minute si intre timp amesteca sosul de soia cu cel de stridii intr-un bol. Toaca ghimbirul si prazul julien si soteaza-le pana cand se inmoaie. Trage-le intr-o parte a tigaii si in mijloc, toarna sosurile combinate, apoi fructele goji pe care le rehidratezi, astfel, la foc mic.
Cand sosul incepe sa se ingroase trage inapoi prazul si ghimbirul peste fructele de goji si opreste focul. Cand chiftelutele sunt gata adauga-le in aceeasi tigaie si amesteca-le cu prazul si sosul cu goji. Serveste-le calde cu o garnitura de orez.
- carne de pui
- ulei pentru gatit
- 1 fir praz
- 1 bucata ghimbir (maxim 2x1cm)
- 1 ½ lingura sos de soia
- 1 lingura sos de stridii
- 60ml apa
- ½ lingurita ulei de susan
- ½ lingurita piper alb
- 1 lingurita sare de mare
- 500g carne de pui tocata