Timp preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Tunisiana

Bucataria tunisiana are influente mediteraneene, asa ca dintr-un meniu tunisian nu poate sa lipseasca pestele. In mod obisnuit, aceste chiftelute din peste sunt servite la aperitiv, dar poti oricand sa le transformi in felul principal al mesei.

Metoda de preparare

Taie fileul de peste in cubulete si marunteste-l apoi cu un robot de bucatarie/masina de tocat/chopper. Ai grija sa nu il transformi in pasta.

Intr-un bol, amesteca pestele maruntit cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, patrunjel, chimen, coriandru si ghimbir.

Adauga faina integrala si oul si amesteca in continuare pana se omogenizeaza. Umezeste-ti mainile si formeaza chiftelute plate de un deget grosime din amestecul de peste. Aseaza-le pe o hartie pergament. Din compozitita pregatita ar trebui sa obtii 20 de chiftelute.

Incinge uleiul intr-o tigaie adanca si prajeste chiftelutele la foc mediu timp de 3 minute pe fiecare parte. In final ar trebui sa fie aurii si usor de taiat chiar si cu o furculita.

Lasa-le sa se scurga pe servetele de hartie, astfel incat uleiul in exces sa fie absorbit. Pune-le in frigider pana cand se racesc bine.

Servete chiftelutele de peste cu sos Aioli cu lamaie si ardei iute.