1h
usor
Internationala
De la chiftelutele indesate cu carne de porc pe care le gatea bunica te invitam sa incerci si varinata light a acestui fel de mancare. Carnea de peste este mai sanatoasa si se patrunde mai usor, asa ca nu va trebui sa stai prea mut timp langa tigaia incinsa.
Fierbe cartofii, taiati cubulete, in apa cu sare timp de 20 de minute pana cand se inmoaie. Scurge-i bine si pune-i apoi intr-o tigaie neaderenta si amesteca pana devin o crema lipicioasa.
Fierbe pestele la foc mic intr-o tigaie cu 2-3 cesti de apa. In 8-10 minute ar trebui sa fie moale si gata de scos pe o farfurie.
Dupa ce s-a racit putin, poti sa il rupi cu mana in fasii subtiri, indepartand acum si oasele.
Amesteca pasta de cartofi si fulgii de peste intr-un bol cu untul topit, patrunjel, sare si piper. Cu mana umezita formeaza 8 chiftele plate cu o grosime de 2.5 cm. Inveleste-le pe fiecare in parte in folie alimentara si pune-le la frigider timp de 20 de minute.
Incinge uleiul intr-o tigaie si pregateste pe masa de lucru un bol cu faina, unul cu ouale bataute si unul cu pesmet.
Pe rand, tavaleste fiecare chiftea de peste prin faina, ou si pesmet si, cu ajutorul unei spatule, scufunda-le pe rand in uleiul incins.
Prajeste-le cate 4 -5 minute pe fiecare parte, la foc mediu, pana cand pesmetul devine rumen si crocant. Scoate-le pe servetele de hartie ca sa absorbi uleiul in exces.
Serveste-le calde cu sos tartar.
- peste
- 3 oua
- 50 gr pesmet
- 50 gr faina alba
- 3 lingurite patrunjel proaspat tocat
- 50 gr unt topit
- 1 kg file de cod
- 1 kg cartofi albi
- sare
- piper
- ulei pentru prajit