> 2h
mediu
Britanica
Cea mai buna alegere pentru ceaiul de la mincul dejun.
Pregateste aluatul dupa reteta de AICI.
Amesteca intr-un bol untul inmuiat cu nucile tocate, coaja de portocala si stafidele.
Tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul 22cm.
Intinde aluatul dospit pe masa tapetata cu faina pana cand formezi un dreptungi (30x40cm) si intinde pe toata suprafata lui untul cu nuci si stafide. Ruleaza aluatul pe lungime si taie-l in 9 felii groase.
Aseaza fiecare bucata de aluat cu una din partile taiate in jos, in tava pregatita. Acopera cu un prosop si mai lasa la dospit pana cand aluatul ajunge la marginile tavii.
Incinge cuptorul la 220C si coace chiflele timp de 40 de minute pana devin aurii. Scote-le din tava (fara sa le desprinzi una de cealalata) si toarna peste ele siropul de artar.
Lasa-le sa se raceasca putin iniante sa le servesti.
Sursa reteta si foto: The Guardian
- nuci
- 100ml sirop de artar
- coaja rasa de la 1 portocala
- 75g stafide
- 100g unt moale
- 65g nuci
- 500g aluat de paine