Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Dizolva zaharul in laptele amestecat cu apa. Adauga drojdia si amesteca. Lasa sa stea 10 minute.

Amesteca intr-un bol faina, sarea si 2 linguri de unt  si toarna laptele cu drojdie.

Framanta pana cand obtii un aluat neted si elastic.  Mai adauga apa sau faina (dupa caz) ca sa obtii textura dorita.

Pune aluatul la dospit intr-un bol uns cu ulei, acoperit cu o folie de plastic, timp de 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.

Cand s-a dospit, scoate aluatul din bol si apasa-l pentru a elibera aerul. Lasa-l sa stea 5 minute.

Imparte aluatul in 7 parti egale si lasa-l sa se odihneasca timp de 2 minute. Aplatizeaza fiecare bucata de aluat cu un sucitor, cat sa ii dai o forma ovala. Acopera si lasa aluatul timp de 15 minute.

Amesteca intr-un bol 60g unt cu usturoiul si oregano.

Cresteaza cu un cutit, pe lungime, chiflele si pune amestecul de unt si usturoi in aceasta crestatura.

Coace 15-20 minute la 190C.

Sursa reteta si foto: divinecusine.com