Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala

Perele dau un gust complex unui cheesecake simplu. Pentru o textura perfecta tine prajitura la rece timp de 24 de ore.

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 160C. Unge cu unt sau ulei o forma rotunda de tort cu pereti detasabili cu diametrul de 23cm.

Intr-o tigaie pune perele, ghimbirul si apa. Lasa-le sa dea in clocot, apoi redu focul si lasa-le sa fiarba acoperite pana cand lichidul este absorbit si ghimbirul se inmoaie, insa nu mai mult de 15 minute.

Macina cerealele intr-un robot de bucatarie pana cand sunt foarte fine. Toarna-le in tava pregatita. Aseaza-le bine incat sa formeze un strat uniform si sa tapeteze si peretii tavii.

Toarna amestecul de pere si ghimbir intr-un blender sau robot de bucatarie si mixeaza pana cand formezi o pasta. Lasa-o sa se raceasca timp de 10 minute apoi adauga peste ea branza de vaca si crema de branza. Mixeaza pana cand se omogenizeaza si ajung la consistenta unui piure. Adauga si ouale, unul cate unul, apoi faina si extractul de vanilie. Amesteca pana cand totul devine cremos.

Toarna amestecul deasupra stratului de cereale si bate usor forma de tort de masa, astfel incat cerealele care se afla pe peretii tavii sa se desprinda si sa formeze un decor pe marginile cremei cu branza.

Pune totul la cuptor si coace timp de aproximativ 50 de minute pana cand crema de branza se intareste. Opreste cuptorul, dar mai lasa prajitura in cuptor timp de 1 ora cu usa cuptorului deschisa.

Lasa-o sa se raceasca bine apoi pune-o la frigider timp de cateva ore.