Timp preparare:
> 2h
> 2h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Britanica
Britanica
Metoda de preparare
Unge o tava cu pereti detasabili cu diametrul 24cm.
Bate 2 oua cu 120g zahar, adauga 120g faina, praful de copt si 120g unt moale.
Toarna aluatul in tava pregatita si coace-l la 170C timp de 20 minute. Lasa-l sa se raceasca putin.
Bate iaurtul cu 200g zahar si adauga 6 oua, pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Pune in amestec coaja rasa de lamaie, laptele condensat si 3 linguri faina. Incorporeaza si semintele de mac.
Toarna acest amestec peste blatul copt si pune la copt la 160C timp de 1 ora. Prajitura e gata daca o scobitoare infipta in ea va iesi curata.
Serveste cheesecake-ul rece cu lemon curd (gasesti reteta aici).
Sursa reteta si foto: mijndagelijksegedachten.blogspot.ro
INGREDIENTE
- lamaie
- 380g lapte condensat
- 150g seminte de mac
- 2 linguri suc de lamaie
- coaja de la o lamaie
- vanilie
- 850g iaurt gras
- 120g unt
- 3g praf de copt
- 120g+3 linguri faina
- 320g zahar
- 8 oua