< 1h
usor
Vegetariana
Nu ai nevoie nici de cuptor si nici de prea multa pricepere ca sa iti reuseasca acest desert. Este alegerea perfecta pentru cei care trebuie sa tina regim sau vor sa manance raw vegan.
Tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda, cu pereti detasabili.
Pregateste crusta macinand fin migdalele, fisticul, cocosul si curmalele cu 1 lingura ulei de cocos. Intinde-le in strat uniform si preseaza-le la baza tavii, apoi pune tava la congelator.
Intre timp, pregateste umplutura.
Pune caju impreuna cu laptele de cocos, mirodeniile, uleiul de cocos si mierea intr-un robot de bucatarie si paseaza-le bine. Toarna acest amestec peste crusta inghetata si presara deasupra fistic maruntit.
Pune inapoi la congelator pentru cel putin 3 ore si scoate prajitura cu 20 de minute inainte de servire.
Sursa reteta si foto: To Her Core
- fistic
- 45g fistic tocat marunt
- 1 lingurita cardamom
- 1/2 lingurita turmeric
- 2 linguri ulei de cocos
- 70ml miere (sau stevia)
- 170ml lapte de cocos cu un continut mic de apa ( coconut cream)
- 270g caju inmuiate in apa timp de 3 ore
- 1 lingura ulei de cocos
- 5 curmale
- 20g fulgi cocos
- 85g fistic crud
- 250g migdale crude