Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 180C si unge o forma rotunda cu pereti detasabili cu diametrul 26cm.

Amesteca 125g unt cu 40g zahar, cacaua si faina si pune acest aluat la baza tavii in strat uniform. Coace-l la cuptor timp de 40 de minute si lasa-l sa se raceasca in tava.

Pentru umplutura de cheesecake coboara temperatura cuptorului la 160C si aseaza o tava plina cu apa fiarta pe gratarul cuptorului pozitionat in partea de jos. Mai aseaza un gratar in cuptor pe pozitia din mijloc.

Bate cu mixerul crema de branza cu 70g unt, smantana, 125g zahar, coaja de portocala si amidonul. Adauga galbenusurile, pe rand. Apoi albusurile batute spuma.

Toarna aluatul peste blatul copt si inveleste tava in folie de aluminiu. Pune-o pe raftul din mijloc al cuptorului. Coace cheesecake-ul timp de o ora si jumatate.

Cand s-a scurs timpul, opreste caldura si deschide putin usa cuptorului. Lasa prajitura sa se raceasca asa timp de 30 de minute, apoi scoate prajitura pe un gratar sa e raceasca. Tine-o in frigider cateva ore inainte de servire. 

Pentru toppingul de ciocolata incalzeste apa intr-o craticioara , adauga 25g zahar si, amestecand continuu, lasa apa sa dea in clocot. Adauga glucoza lichida si restul de 105g zahar. Pune din nou pe foc si lasa-o sa dea in clocot. Opreste focul si adauga ciocolata rupta in bucati, amestecand sa se topeasca.

Lasa toppingul sa se raceasca 5 minute apoi toarna-l peste cheesecake-ul racit. Pune la frigider sa se intareasca.

Sursa reteta si foto: Kitsch in the Kitchen