Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Dintre sutele de retete de cheesecake pe care le poti gasi pe internet, in carti de bucate sau pe bloguri pe aceasta trebuie sa o incerci. Secretul ei? Nu necesita copt, asadar nu exista riscul sa o strici si o arzi prea tare. In plus, e la fel de pufoasa si cremoasa ca un cheesecake clasic, dar dureaza de doua ori mai putin sa o pregatesti.

Metoda de preparare

Ingrediente

Pentru blatul de biscuiti:

  • 100g biscuiti digestivi zdrobiti
  • 2 linguri zahar
  • 85g unt nesarat, topit

Pentru umplutura:

  • 220g crema de branza la temperatura camerei
  • 50g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 240ml frisca lichida (peste 30% grasime)

Topping:

600g dulceata de fructe (capsune, cirese sau fructe de padure)

Mod de preparare:

Amesteca intr-un bol biscuitii zdrobiti, zaharul si untul topit. Intinde acest amestec pe baza unei tavi rotunde cu pereti detasabili cu diametrul de 20-24cm. Ai grija sa ridici si 1cm de blat si pe peretii tavii. Acopera cu o folie alimentara si pune tava la frigider cat pregatesti umplutura.

Bate crema de branza cu zaharul cu un mixer pana cand devine pufoasa. Adauga extractul de vanilie. Intr-un bol separat bate frisca lichida pana se intareste, apoi incorporeaz-o treptat in crema de branza. Toarna tot amestecul peste blatul de biscuiti si niveleaza. Pune din nou tava la frigider timp de o ora si apoi la congelator timp de cateva ore sau peste noapte.

Inainte de servire toarna deasupra dulceata de fructe.

Tags: cheesecake