1h
usor
Internationala
Dintre sutele de retete de cheesecake pe care le poti gasi pe internet, in carti de bucate sau pe bloguri pe aceasta trebuie sa o incerci. Secretul ei? Nu necesita copt, asadar nu exista riscul sa o strici si o arzi prea tare. In plus, e la fel de pufoasa si cremoasa ca un cheesecake clasic, dar dureaza de doua ori mai putin sa o pregatesti.
Ingrediente
Pentru blatul de biscuiti:
- 100g biscuiti digestivi zdrobiti
- 2 linguri zahar
- 85g unt nesarat, topit
Pentru umplutura:
- 220g crema de branza la temperatura camerei
- 50g zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
- 240ml frisca lichida (peste 30% grasime)
Topping:
600g dulceata de fructe (capsune, cirese sau fructe de padure)
Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol biscuitii zdrobiti, zaharul si untul topit. Intinde acest amestec pe baza unei tavi rotunde cu pereti detasabili cu diametrul de 20-24cm. Ai grija sa ridici si 1cm de blat si pe peretii tavii. Acopera cu o folie alimentara si pune tava la frigider cat pregatesti umplutura.
Bate crema de branza cu zaharul cu un mixer pana cand devine pufoasa. Adauga extractul de vanilie. Intr-un bol separat bate frisca lichida pana se intareste, apoi incorporeaz-o treptat in crema de branza. Toarna tot amestecul peste blatul de biscuiti si niveleaza. Pune din nou tava la frigider timp de o ora si apoi la congelator timp de cateva ore sau peste noapte.
Inainte de servire toarna deasupra dulceata de fructe.
- branza
- dulceata de fructe
- frisca lichida
- extract de vanilie
- crema de branza
- unt
- biscuiti digestivi zdrobiti
- zahar