< 30 min
usor
Asiatica
Pozitioneaza gratarul in jumatatea de jos a cuptorului. Incinge cuptorul la 150C.
Pregateste 1-2 tavi de chec, unge-le si tapeteaza-le cu hartie de copt.
Amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Adauga zaharul brun , fuctele uscate tocate, nucile si amesteca bine cu mana.
Batele ouale cu un mixer impreuna cu extractul de vanilie si toarna-le peste ingredientele uscate. Omogenizeaza folosind o lingura de lemn. Pune aluatul in tavile pregatite.
Coace timp de 50-55 de minute pana cand se rumenesc frumoas la suprafata si atunci cand introduci o scobitoare acesta nu mai are aluat umed prins pe ea.
Lasa prajitura sa se raceasca in tavi, abia apoi poti sa o scoti si sa desprinzi hartia de copt. Se pastreaza bine pana la cateva saptamani invelita in folie de plastic.
Sursa reteta si foto: www.seasaltwithfood.com
- fructe confiate
- 150g smochine confiate
- 340g nuci tocate
- 120g cirese confiate
- 120g caise confiate
- 150g zahar
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 75g faina
- 3 oua
- 1/2 lingurita extract vanilie