Timp preparare:
< 1h 30min
< 1h 30min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Langa orice friptura buna trebuie sa stea o garnitura pe masura. De multe ori ti-ai propus, probabil, sa uiti de cartofii natur sau de banalele legume sotate si pana acum nu ai reusit. Iti propunem o reteta care va innobila felul principal si din care toata lumea va mai cere inca o portie.
Metoda de preparare
Curata cartofii, taie-i in sferturi si apoi fiecare sfert in alte doua bucati.
Asaza cartofii pe fundul unei cratite, toarna vinul si suficienta apa cat sa ii acopere. Adauga cimbrul si sarea de mare. Lasa cartofii timp de o ora in amestecul format.
Pune cratita pe aragaz la foc mare si lasa pana da in clocot. Redu focul si mai lasa inca 15 minute pana se inmoaie cartofii. Lasa-i la scurs si serveste-i calzi.
INGREDIENTE
- cartofi
- sare de mare
- seminte de chimen
- 3 fire cimbru proaspat
- 1 cana vin rosu
- 3-4 cartofi rosii de marime medie