Timp preparare:
< 1h 30min
< 1h 30min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
O cina usoara, gustoasa si fierbinte pentru serile in care nu ai chef de gatit.
Metoda de preparare
Incinge cuptorul la 180C. Spala cartofii si sterge-i, unge-i cu ulei si tavaleste-i prin sare grunjoasa. Coace-i asezati intr-o tava, timp de o ora.
Intre timp prajeste baconul in untul incins pana cand devine crocant. Adauga smantana si branza cu mucegai, redu intensitatea focului si lasa-le sa fiarba impreuna 2-3 minute, pana cand sosul se ingroasa putin. Condimenteaza cu sare si piper.
Cresteaza fiecare cartof copt si serveste-l cu sosul pregatit si chives tocate marunt.
Sursa reteta si foto: Taste.com.au
INGREDIENTE
- cartofi
- 100g branza cu mucegai taiata cubulete
- 150ml smantana grasa de gatit
- 100g bacon tocat marunt
- 30g unt
- sare
- ulei de masline
- 4 cartofi mari
- chives tocate