Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Nici nu mai tin minte de cate ori am facut tortul acesta, fiindca de fiecare data cand am musafiri sau vreun prieten isi serbeaza ziua, stiu deja dinainte ca se va cere tort de morcovi. Din fericire, e o placere sa il faci, pentru ca se face foarte usor (la tel, nici macar nu e nevoie de mixer) si in mai putin de o ora. Asadar, spor la treaba!
Metoda de preparare
Amesteca bine ingredientele umede intr-un bol mare. Incorporeaza apoi ingredientele uscate si amesteca bine pana ce se combina uniform. La sfarsit, adauga morcovii rasi si incorporeaza bine.
Unge tava pentru tort cu ulei sau pune hartie de copt (insa pentru o forma mai frumoasa a tortului, eu evit sa folosesc hartia de copt). Toarna aluatul in forma si da-l la cuptorul preincins la 180 grade, timp de 30 minute. Testeaza daca tortul este facut cu o scobitoare – daca aceasta iese curata, tortul e gata.
Cat timp tortul e in cuptor, pregateste crema. Amesteca bine cu o lingura de lemn crema de branza si untul (care trebuie sa fie cat mai moale). Adauga zaharul pudra si amesteca bine din nou. Adauga esenta de vanilie si scortisoara si amesteca pana cand crema devine omogena.
Asteapta pana cand tortul s-a racorit bine si abia apoi intinde bine crema deasupra – daca tortul este cald, crema se va lichefia si va curge pe margini. La sfarsit, orneaza cu bombonelele tale preferate!
Pofta buna!
INGREDIENTE
- morcov
- 2 ml esenta de rom
- 2 ml esenta de vanilie
- 3/4 cana ulei
- 3 cani morcovi rasi
- 1/2 lingura sare
- 1 lingura scortisoara
- 1 plic praf de copt
- 1 3/4 cana zahar
- 2 cani faina
- 4 oua la temperatura camerei
- zeama de lamai (optional)
- 2 pachete crema de branza
- 1/2 cana unt la temperatura camerei
- 1 1/2 cana zahar pudra
- 2 ml esenta de vanilie
- 1 lingurita scortisoara
- bomboane tort sau ornamente pentru prajituri