< 1h 30min
mediu
Vegetariana
1. Incepem cu umplutura pentru lipie: fasolea se lasa peste noapte in apa. Se fierbe mult mai repede si se pregateste concomitent cu restul ingredientelor.
2. Se curata ceapa marunt si se caleste in ulei de masline pana devine transparenta, nu galbuie, nu maronie.
3. Legumele (dovleceii curatati de coaja, taiata cubulete, rosia taiata cubulete, ardeiul taiat cubulete, ciupercile curatate si spalate bine in apa multa) se adauga peste ceapa. Varza se poate consuma fie proaspata, fie taiata marunt si adaugata in tigaie peste legume. Ciupercile dupa ce se spala in apa multa, se taie din codita celor mai mari deoarece sunt mai lemnoase.
4. Se adauga fasolea scursa de apa. Totul se lasa la fiert pentru 10 minute sub capac.
5. Se pune capacul deoparte si se mai lasa pe foc inca 10 minute pana se mai evapora lichidul lasat de legume dar nu de tot.
6. Se condimenteaza cu boia, sare, piper, chili, curry.
7. Lipiile se pun intr-o tigaie incalzita cu ulei de masline si se lasa un minut pe fiecare parte, nu mai mult pentru ca se intaresc si crapa la impaturire.
8. Se adauga umplutura, sosul, se impaturesc si se servesc calde.
Daciana Sarbu de la "Bucataria cu Mirodenii" iti propune o reteta delicioasa pentru Meatless Friday. Trimite-ne si tu o reteta si arata-ne ca sustii campania Meatless Friday!
- fasole
- 2-3 linguri porumb din conserva
- busuioc proaspat
- piper
- sare de mare
- curry
- boia de ardei
- ulei de masline
- 1/4 capatana varza alba
- 1 dovlecel
- 1 rosie mare
- 1 ceapa alba mare
- 1 ardei gras rosu
- 100g ciuperci ghebe
- 60g fasole Mung
- 1 lipie din comert sau homemade
- sos guacamole
- sos tzatziki