< 1h
usor
Greceasca
In Grecia, acesti burgeri facuti pe frigarui sunt numiti koftas. Sunt un street food apreciat si sunt minunati mai ales vara, cand pot fi pregatiti pe gratarul incins de unde capata o usoara aroma de fum.
Feliaza foarte subtire varza rosie si pune-o intr-un bol impreuna cu otetul, zaharul, un praf de sare si piper. Freaca usor cu degetele si lasa deoparte.
Marunteste intr-un mojar fisticul si semintele de fenicul si presara-le pe o tava.
Marunteste painea cu un robot de bucatarie si adauga-o peste carnea tocata cu un praf de sare si piper. Amesteca si imparte carnea in 4 portii.
Monteaza fiecare portie in jurul unei frigarui plate (sau a doua frigarui normale) dandu-i forma unui carnat.
Incinge gratarul si gateste carnea pe frigarui pana cand se rumeneste bine. Odata ce i-ai luat de pe foc, unge burgerii cu sosul de chili si tavaleste-i prin fisticul maruntit.
Incalzeste tortillas, aseaza pe ele salata iceberg, varza tocata, un burger, cateva ridichii si o lingura de iaurt. Seveste imediat.
Sursa reteta si foto: www.jamieoliver.com
- carne de miel
- iaurt pentru servire
- 4 tortillas
- 8 ridichi
- sos dulce de chili
- 400g carne tocata de miel
- 1/2 salata iceberg taiata fasii
- 50g paine
- 1 lingurita seminte fenicul
- 1 lingura zahar
- 50g miez fistic crud
- 2 linguri otet de vin alb
- 1/4 varza rosie