Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Vegetariana

Cine isi inchipuie ca vegetarienii au o dieta plictisitoare, sa afle ca se insala foarte tare! Iata o reteta de burger vegetarian, o alternativa perfecta la cel din carne - plin de arome si savoare, si complet lipsit de proteine animale. 

Metoda de preparare

Lasa nautul la inmuiat peste noapte in apa rece. Dimineata fierbe-l pentru jumatate de ora, pana cand se inmoaie si poate fi pasat in blender.

Dupa ce a fiert, lasa nautul sa se raceasca, spala-l cu un jet de apa rece si pune-l in blender impreuna cu uleiul de masline, tahini, suc de lamaie si usturoi, si amesteca pana obtii o pasta omogena. Daca doresti un pic de textura poti sa pastrezi cateva boabe nepasate, ci doar zdrobite usor, sau poti adauga in compozitie seminte de susan sau seminte de in.

Amesteca pasta obtinuta intr-un castron impreuna cu 1 ou, praf de curry, oul si pesmetul, si modeleaza cu mana burgeri de diametrul chiflelor in care urmeaza sa ii servesti.

Pregateste o tava acoperita cu hartie de copt, aranjeaza burgerii de naut in tava si lasa-i in cuptorul incins la 170 grade circa 20 minute. Poti sa asamblezi burgerii in functie de preferinte - mie imi plac cu felii de avocado, ceapa rosie, patrunjel si sos de tahini, dar mai poti folosi muraturi, mustar, sos de rosii si frunze de spanac sau rucola. Sunt perfecti pentru petrecerile cu prietenii!

O reteta trimisa de Ana-Maria Stanciu, de la www.blogculegume.ro.