< 30 min
usor
Franceza
Chef Stefan Daniel Popescu de la Pullman Hotel a gatit, cu ocazia unui atelier educational organizat de Sarbatoarea Gustului, alaturi de elevii de la Colegiul Economic Viilor si Colegiul Lucian Blaga din Bucuresti, o reteta de burger savuros.
Elevii au fost implicati in cooking show si, pe langa subiectele unei alimentatii echilibrate, au fost informati si despre diversitatea de branzeturi : frantuzesti, italiene si romanesti, despre etichetele de origine protejata si ce reprezinta acestea si meseriile din industria Horeca.
Incepem cu crema de spanac cu branza: in putin unt cu ulei de masline calim trei sferturi din ceapa tocata si usturoiul tocat fin.
Adaugam spanacul tocat congelat si il sotam timp de 6 minute, la foc mediu, asezonand cu sare si piper.
Cat timp se soteaza spanacul, taiem cele doua bucati de ciabatta si le punem in prajitorul de paine pana se rumenesc.
Cand este gata, luam spanacul de pe foc si incorporam cu blenderul branza de capra maruntita si rosiile tocate.
Punem deoparte putina branza si rosii si pentru plating-ul final.
Pentru chiftelutele de burger tocam marunt fileurile de Alaska Pollock decongelate si le calim in tigaie timp de 2 minute, cu restul de ceapa alba, putin ulei de masline si nucsoara.
Cartoful curatat si taiat marunt il fierbem in apa cu sare pana devine moale, dar nu sfaramicios.
Cand a fiert, scurgem apa si calim cartoful intr-o tigaie incinsa timp de 2 minute, zdrobindu-l cu furculita.
Amestecam pestele cu cartoful, patrunjelul tocat si oul batut.
Turnam compozitia in doua forme rotunde de inox, tapetam cu susan si introducem chiftelutele de peste in cuptorul preincalzit la 190 grade, timp de 8 minute
Taiem fiecare bucata de ciabatta in doua.
Jumatate de ciabatta o ungem cu crema de spanac, iar peste ea presaram putina branza maruntita si rosii deshidratate. Deasupra punem chifteluta de Alaska Pollock. Asezam peste ea si cealalta jumatate de ciabatta rumenita.
Ornam farfuria cu putin mix de salata, stropit cu ulei de masline si suc de lamaie. Putem adauga salata si in burger, peste chifteluta de peste.
Pofta buna!
Sursa: Sarbatoarea Gustului
- afine
- sare
- ½ lamaie
- ½ pachet mix salata
- 1g nucsoara rasa
- 30g seminte de susan
- 50g rosii deshidratate
- ½ legatura patrunjel tocat fin
- 100g branza capra
- 1 ou
- 1 cartof mare
- 50g unt
- 50ml ulei de masline
- 2 catei usturoi tocati fin
- 2 bucati ciabatta
- 1 ceapa alba tocata fin
- 450g spanac tocat
- 600g cod de Alaska
- piper