< 1h 30min
mediu
Internationala
Aceasta budinca usoara acompaniata de un sos de cirese este o alegere potrivita pentru un desert cu putine calorii si putin colesterol.
Incalzeste laptele cu miezul de la pastaia de vanilie pe foc mediu pana aproape sa dea in clocot. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca, acoperit cu un capac, timp de 15 minute.
Incinge cuptorul al 160C.
Mixeaza ouale, galbenusurile, indulcitorul si faina intr-un bol. Pune din nou laptele pe foc, iar atunci cand incepe sa fiarba, toarna-l incet peste ouale batute, continuand sa amesteci. Strecoara crema obtinuta in 6 forme de copt din ceramica, unse cu ulei sau unt.
Pune formele intr-o tava mai mare umpluta cu apa, astfel incat sa ajunga pana la jumatatea formelor. Coace timp de 30-35 de minute pana cand budinca se intareste, dar daca misti vasul are consistenta unui jeleu.
Scoate budincile sa se raceasca si tine-le la frigider pana in momentul servirii.
Pentru sos pune o lingura de zahar si 6 linguri de apa intr-o oala la foc mediu, pana cand zaharul se dizolva. Lasa amestecul sa fiarba, redu focul si adauga ciresele. Acopera si lasa ciresele sa fiarba la foc mic 4-5 minute. Scoate ciresele intr-un bol si in lichidul din oala adauga 1 lingurita de amidon. Lasa amestcul sa fiarba un minut pana cand se ingroasa. Pune inapoi ciresele in oala.
Serveste budincile reci cu sos cald de cirese.
Sursa reteta si foto: Reader's Digest
- oua
- 2 lingurite amidon
- 400g cirese fara samburi
- 1/2 lingurita faina
- 3 linguri zahar sau indulcitor
- 2 galbenusuri
- 2 oua
- 1 pastaie vanilie
- 480ml lapte degresat
- 1 lingura zahar brun