< 2h
usor
Internationala
Taie feliile de paine si lasa-le intinse pe o tava peste noapte.
Unge o tava ( 23x33cm) si aseaza in ea feliile de paine suprapuse.
Bate ouale, galbenusurile, laptele, smantana, zaharul si mirodeniile. Toarna totul peste feliile paine, apasand usor cu degetele pentru ca painea sa absoarba din lichid. Acopera si lasa la rece cel putin 2 ore. (aceasta etapa poate fi pregatita si cu o zi inainte)
Incinge cuptorul la 190C.
Mixeaza nucile pecan cu untul si zaharul brun intr-un robot. Presara acest amestec peste preparatul din tava si acopera totul cu o folie de aluminiu.
Coace timp de 25-30 minute, indeparteaza folia si mai coace 40 minute pana cand se rumeneste intens. Lasa sa se racoreasca si serveste cu sirop sau dulceata de afine.
Sursa reteta si foto: www.epicurious.com
- nuci
- 30g unt rece taiat cubulete
- sare
- 60g nuci pecan
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 lingurita extract de vanilie
- 100g zahar
- 450ml lapte
- 450ml smantana dulce lichida
- 4 galbenusuri
- 4 oua
- 1 paine feliata (450g)
- 2 linguri zahar brun