Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Americana

O budinca asemanatoare la gust cu un quiche, care este insa mult mai usor de pregatit. Desi vine din bucataria americana, are un nume de inspiratie italiana: stratta. Asta pentru ca are in componenta straturi deliciose de ciabatta, spanac si branzeturi.

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 120C.

Taie ciabatta in cubulete si pune-le la cuptor timp de 20 de minute, pana cand se rumenesc usor. Lasa-le sa se raceasca pana ajung la temperatura camerei.

Decongeleaza spanacul si scurge apa in exces.

Caleste ceapa cu o lingura de unt, la foc mediu, timp de 5 minute. Adauga 1/2 lingurita sare, un praf de piper si gateste 1 minut. Adauga spanacul, ia de pe foc si lasa deoparte.

Unge un vas de copt din ceramica cu o lingura de unt. Aseaza jumatate din cuburile de ciabatta la baza vasului, adauga jumatate din cantitatea de spanac si jumatate din branzeturile rase. Continua cu inca un strat de ciabatta, unul de spanac si unul de branzeturi.

Bate ouale cu laptele, un praf de nucsoara si 1/2 lingurita sare si toarna totul peste ingedienetele din vas. Acopera cu o folie alimentara si lasa vasul la frigider, peste noapte.

A doua zi, scoate vasul dinfrigider si lasa-l sa ajunga la temperatura camerei. Incinge cuptorul la 180C si coace budinca timp de 50 de minute.

Serveste-o fierbinte.

Sursa reteta si foto: Food52.com