Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Britanica

Budincile englezesti sunt reginele budincilor din toata lumea. Iar daca reteta vine de la un bucatar cu 13 stele Michelin, atunci nu are cum sa nu fie gustoasa. Gordon Ramsay a prezentat-o in cartea "World Kitchen", in care budinca cu dulceata de portocale este reprezentanta Marii Britanii. E numai buna pentru trezit amintiri placute din copilarie.

Metoda de preparare

Unge cu unt o oala de 1 litru. Amesteca 1 lingura de gem de portocale cu siropul de zahar si coaja de portocala si intinde bine acest amestec pe baza oalei.

Amesteca bine, cu un mixer, untul cu zaharul pana cand devine spumos. Adauga, in timp ce mixezi, ouale batute usor cu un tel, turnand putin cate putin. Incorporeaza bine.

Cerne faina si praful de copt si amesteca-le in aluat, alternand cu cate o lingura de lapte si una de gem de portocale pana cand termini ingredientele.

Toarna amestecul incet in oala, deasupra bazei din gem de portocale si niveleaza cu o lingura. Acopera oala cu o foaie de hartie de copt unsa cu unt (cu partea unsa spre umplutura) si sigileaza oala cu folie de aluminiu.

Fierbe timp de o ora si jumatate la bain marie budinca, intr-o oala mai mare cu capac. Verifica nivelul apei la fiecare 30 de minute si mai adauga apa daca aceasta a scazut.

Verifica budinca daca este gata desfacand straturile de folie si hartie si incercand cu o scobitoare blatul. Daca scobitoarea este curata dupa ce ai introdus-o in mijlocul budincii, inseamna ca este gata.

Stinge focul, scoate oala mai mica din apa fierbinte si lasa budinca sa se raceasca timp de 10 minute.

Serveste-o cu frisca.