< 1h 30min
mediu
Britanica
O budinca a celebrului bucatar britanic Tom Kerridge pe care o poti servi si fierbinte si rece.
Pune apa, romul si semintele razuite de la pastaia de vanilie la fiert pe foc mare. Cand da in clocot adauga curmalele tocate, ia de pe foc si acopera cu un capac. Lasa curmalele sa se inmoaie timp de 1 ora.
Incinge cuptorul la 180C si unge 6 vase ceramice (10cm) de copt.
Bate untul cu zaharul burn pana cand devin ca o spuma, adauga ouale, pe rand, si incorporeaza-le. Apoi, adauga faina si bicarbonatul cernute si amestecul de rom si curmale.
Toarna aluatul in parti egale in vasele pregatite si niveleaza suprafata. Coace budincile timp de 12-15 minute sau pana trec testul scobitorii. Scote-le pe un grata si lasa-le sa se raceasca 10 minute.
Intre timp, pregateste feliile de banane pentru decor:
Feliaza bananele subtire si aseaza feliile pe o tava de copt din metal. presara niste zahar brun deasupra lor si caramelizeaza-l cu o torta cu gaz.
Pregateste si un sos caramel dupa reteta de aici.
Scoate budincile din vasele de copt, aseaza felii de banana caramelizate deasupra lor si servestele cu sosul caramel.
Sursa reteta: Tom Kerridge's Proper Pub Food si Foto: The Guardian
- curmale
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 150g faina
- 250g curmale fara samburi tocate
- 1 pastaie vanilie
- 150ml rom
- 250ml apa
- 125g zahar brun moale
- 3 oua
- 2 banane