< 30 min
usor
Vegetariana
Ai nevoie de ingrediente proaspete pentru aceasta reteta italiana care reuseste sa adune toate aromele verii: rosii coapte si verdeturi.
Feliaza painea pe diagonala in felii groase de 1,5 centimetri. Nu arunca colturile pentru ca le poti folosi pentru a face pesmet.
Aseaza feliile pe hartie de copt intr-o tava sau 2 tavi (in fucntie de cate felii ai obtinut prin taiere).
Prajeste painea in cuptorul preincalzit la 180C/ gaz treapta 4 timp de 15 minute pana cand devine uscata, intorcandu-le de pe o parte pe alta macar o data. Lasa feliile de paine sa se raceasca, apoi freaca fiecare felie pe o parte cu jumatatile de catel de ustuori.
Intr-un bol amesteca rosiile, busuiocul, uleiul, sarea si un praf de piper.
Unge fiecare felie de paine prajita cu acest amestec si serveste-le imediat ca aperitiv sau gustare.
- rosii
- 2 linguri busuioc tocat marunt
- 8 rosii medii, curatate de seminte si taiate in cubulete
- 1 catel usturoi taiat felii
- 230 g paine (franzela)
- 2 linguri ulei masline
- sare
- piper