< 1h
usor
Vegetariana
"Acest fel de mancare este minunat pentru zilele in care faci un gratar".
Taie vanata si dovleceii in jumatate si pune-le pe gratar pana prin o nuanta aurie.
Apoi, infasoara-le separat in doua folii de aluminiu cu putin ulei de masline, jumatate din sucul de lamaie si putin patrunjel. Pune-le pe carbuni reci, acoperiti complet de carbuni aprinsi. Lasa-le sa stea 20 de minute. Alternativ, poti sa le gatesti la cuptor, la 200° C, tot 20 de minute, pana se inmoaie.
Intre timp, inteapa ardeiul iute peste tot cu un cutit si coace-l pe gratar pe toate partile. Inveleste-l intr-o folie de plastic si tine-l asa pana se raceste. Cand e complet rece, curata-l de coaja, scoate-i semintele si taie-l marunt.
Despacheteaza legumele si pune-le pe un tocator. Inlatura tulpina si coaja vinetei, inlatura marginile dovleceilor si toaca-le marunt. Pune-le intr-un bol si pune deasupra ulei si restul de suc de lamaie.
Adauga usturoiul, ardeiul iute si menta. Amesteca si condimenteaza daca mai este nevoie.
Prajeste usor feliile de paine, apoi freaca jumatatile de usturoi ramase. Stropeste-le apoi cu ulei si pune deasupra amestecul de legume. Presara apoi inca putin ardei iute si menta.
Sursa: Jamie Oliver
- dovlecei
- 1 legatura menta proaspata, tocata marunt
- 1 paine ciabatta, taiata felii
- 2 catei de usturoi 1 tocat marunt, 1 injumatatit
- 1 ardei iute rosu
- 1 buchet de patrunjel tocat marunt
- coaja si sucul de la 2 lamai
- 4 dovlecei
- ulei de masline extra virgin
- 1 vanata mare
- sare de mare
- piper negru proaspat macinat