< 1h 30min
mediu
Britanica
Un desert fabulos creat de celebrul pastry chef francez Eric Lanlard. Te va cuceri prin straturile sale contrastante de brownie moale si topping de bezea corcanta.
Incinge cuptorul la 180C si unge o tava rotunda cu preti detasabili cu diametrul de 22cm, apoi tapeteaza-o cu hartie de copt, astfel incat marginile hartiei sa depaseasca cu 5cm marginile tavii.
Topeste untul si ciocolata la bain-marie. Adauga zaharul Muscovado si amesteca pana cand se topeste. Ia vasul de pe foc si incorporeaza 5 galbenusuri.
Bate 5 albusuri spuma si incorporeaza-le si pe ele cu o spatula de silicon. Toarna aluatul in tava pregatita si coace-l la cuptor timp de 40 de minute.
Intre timp, pregateste bezeaua.
Bate 4 albusuri spuma, apoi adauga treptat zaharul fin si continua sa mizezi pana cand obtii o spuma lucioasa si tare. Cerne amidonul si cacaua si incorporeaza-le in bezea.
Scoate brownie din cuptor dupa 40 de minute si toarna la suprafata bezeaua. Pune inapoi la copt inca 25 de minute sau pana cand bezeaua se umfla si formeaza o crusta tare la suprafata, dar mijlocul e inca moale.
Lasa prajitura sa se raceasca in tava si serveste-o cu inghetata de vanilie.
Sursa reteta: Chocolat - Eric Lanlard, Foto: www.theguardian.com
- ciocolata
- 50g cacao
- 1 lingurita amidon
- 2 lingurite extract vanilie
- 225g zahar fin
- 4 albusuri
- 5 oua
- 300g zahar Muscovado
- 350g ciocolata neagra tocata
- 250g unt