Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 180C/170C (daca ai cuptor cu ventilatie). Tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 24cm.

Topeste untul, ciocolata rupta in bucati si zaharul intr-o oala pe foc mic, amestecand din cand in cand. Lasa-le deoparte sa se raceasca

Amesteca in ciocolata topita galbenusurile de ou. Apoi adauga merisoarele tocate, fulgii de migdale si faina.

Bate albusurile spuma si incorporeaza-le treptat si complet in amestecul de ciocolata. 

Toarna aluatul in tava pregatita si coace la cuptor timp de 30-35 de minute pana se rumeneste si formeaza o crusta crocanta. (miezul va fi moale, sfaramicios si umed)

Lasa prajitura sa se raceasca in tava inainte sa o scoti. Pudreaza cu zahar farin si decoreaza daca vrei cu ciocolata alba topita.

Brownie e delicioasa calda, cu o lingurita de frisca sau inghetata de vanilie. 

Reteta adaptata de la BBC Good Food.