< 1h
usor
Internationala
Incinge cuptorul la 180C/170C (daca ai cuptor cu ventilatie). Tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 24cm.
Topeste untul, ciocolata rupta in bucati si zaharul intr-o oala pe foc mic, amestecand din cand in cand. Lasa-le deoparte sa se raceasca
Amesteca in ciocolata topita galbenusurile de ou. Apoi adauga merisoarele tocate, fulgii de migdale si faina.
Bate albusurile spuma si incorporeaza-le treptat si complet in amestecul de ciocolata.
Toarna aluatul in tava pregatita si coace la cuptor timp de 30-35 de minute pana se rumeneste si formeaza o crusta crocanta. (miezul va fi moale, sfaramicios si umed)
Lasa prajitura sa se raceasca in tava inainte sa o scoti. Pudreaza cu zahar farin si decoreaza daca vrei cu ciocolata alba topita.
Brownie e delicioasa calda, cu o lingurita de frisca sau inghetata de vanilie.
Reteta adaptata de la BBC Good Food.
- ciocolata
- 50g fulgi de migdale
- 40g merisoare uscate tocate marunt
- 70g faina
- 150g zahar
- 3 oua
- 75g unt
- 200g ciocolata neagra