Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Britanica

Un brownie nu trebuie sa fie un deliciu interzis pentru cei care tin regim. Avem varianta dietetica pentru aceasta prajitura delicioasa, care poate fi incercata chiar si de cei care sufera de diabet.

Metoda de preparare

Amesteca toate ingredientele uscate: ciocolata tocata in bucati mici, faina de hrisca, indulcitorul, cacaua, scortisoara, bicarbonatul si sarea. Fa o gaura in mijlocul lor.

Bate albusurile, adauga laptele batut si vanilia. Toarna acest amestec, tot odata, in gaura facuta in ingredientele uscate. Amesteca bine cu o spatula pana le incorporezi.

Unge o tava rotunda (cu diametrul 20-23cm). Toarna aluatul si aranjeaza feliile de banane la suprafata.

Acopera cu o folie de aluminiu si coace in cuptorul preincalizit la 160C-170C, timp de 25-30 de minute, scotand folia la jumatatea timpului de coacere. E gata cand marginile incep sa se desprinda usor de peretii tavii.

Lasa sa se raceasca in tava 30 de minute si serveste prajitura calduta.

Sursa reteta si foto: Diabetic Living