< 1h
usor
Americana
Niste briose colorate vor fi intodeauna pe placul copiilor. Incearca reteta noastra si tine cont sa le pregatesti chiar in ziua in care le servesti.
Incinge cuptorul la 190C/170C daca are ventilatie. Pregateste o tava de briose pentru 12 portii.
Sfat: Daca nu ai faina cu agent de crestere, adauga la fiecare 100g de faina obisnuita 4-5g praf de copt.
Amesteca faina, zaharul si cacaua. Adauga peste ele si incorporeaza, pe rand, laptele, oul, uleiul si extractul de vanilie. Amesteca bine si adauga si incorporeaza 2 treimi din bomboanele cu ciocolata.
Imparte aluatul in tava si presara deasupra restul de bomboane colorate.
Coace briosele timp de 20-22 de minute pana cand sunt ferme la atingere. Lasa-le sa se raceasca pe un gratar.
Sursa reteta si foto: Taste.com.au
- cacao
- 1 lingurita extract vanilie
- 120g bomboane tort sau dropsuri colorate cu ciocolata
- 120ml ulei
- 1 ou batut
- 240ml lapte
- 150g zahar brun
- 25g cacao cernuta
- 1 lingura zahar
- 280g faina cu agent de crestere