< 1h
usor
Americana
Un desert cu care te poti rasfata in orice moment al zilei si il poti lua cu tine si la un picnic. Pentru mai multa savoare ii poti adauga un topping de frisca sau crema mascarpone.
Incinge cuptorul al 200C. Unge o tava pentru 12 birose sau pune in ea hartii speciale.
Amesteca intr-un bol faina cu 100g de zahar, parful de copt si sarea. Bate intr-un alt bol untul topit cu laptele, oul si vanilia si toarna-le treptat peste faina, amestecand pana cand se incorporeaza. Vei obtine un aluat destul de vartos in care vei incorpora zmeura.
Imparte aluatul in tava de briose. Presara 2 linguri de zahar si cateva bucatele de zmeura proaspata.
Coace briosele timp 18 - 22 minute, pana cand se rumenesc si trec testul scobitorii.
Sursa reteta si foto: Recipe Girl
- zmeura
- 1/4 lingurita vanilie (extract)
- 1 ou
- 180ml lapte
- 115g unt topit
- 1/4 lingurita sare
- 2 lingurite praf de copt
- 100g+2linguri zahar
- 170g faina
- 230g zmeura (amestecata cu 1 lingura faina)