< 1h
usor
Americana
Un desert potrivit pentru zilele reci, cu arome placute de scortisoara.
Incinge cuptorul la 180C. Pregateste o tava de briose de 12 portii.
Feliaza subtire 2 sferturi dintr-un mar si pune-le deoparte. Toaca marunt restul de mere.
Amesteca faina, zaharul, praful de copt si 1 lingurita de scortisoara, adauga nucile tocate si formeza o adancitura in mjilocul ingredinetelor uscate.
Amesteca separat laptele, uleiul si ouale si toarna totul in mijlocul ingredientelor uscate. Pune si bucatelele de mar si amesteca bine pana se incorporeaza.
Imparte aluatul in tava de briose si pune deasupra feliile de mar pastrate. Amesteca 1 lingurita scortisoara cu 1 lingurita zahar brun si presara desupra merelor.
Coace briosele 25-30 de minute, pana trec de testul scobitorii. Lasa-le sa se raceasca 5 minute in tava inainte sa le scoti.
Sursa reteta si foto: Taste.com.au
- mere
- 80ml ulei de samburi de struguri
- 250ml lapte batut
- 35g nuci tocate marunt
- 2 lingurite scortisoara
- 2 lingurite praf de copt
- 300g faina
- 110g zahar brun
- 2 miere rosii curatate de samburi si taite in sferturi
- 2 oua