1h
usor
Internationala
Niste briose cu fata festiva care pot fi servite in orice moment al zilei: de la micul dejun pana la cina.
Incinge cuptorul la 200°C si pregateste o tava de briose pentru 12 portii.
Cerne faina si praful de copt intr-un bol. Adauga stafidele, zaharul, scortisoara si nucsoara si sarea.
Bate ouale, adauga untul topit si racit si ananasul pasat cu un blender. Toarna totul peste ingredientele uscate si incorporeaza. Toarna aluatul in tava si coace-le 15-20 de minute sau pana cand trec testul scobitorii. Lasa-le sa se raceasca 5 minute in forma.
Intre timp, topeste ciocolata alba la bain marie impreuna cu smantana.Pune la frigider timp de 45 de minute si apoi bate cu un mixer pana cand obtii o spuma densa.
Decoreaza briosele cu ciocolata si fulgi de cocos.
Sursa reteta si foto: Taste.com.au
- ananas
- 200ml smantana pentru frisca
- fulgi de cocos
- 200g ciocolata alba
- 450g ananas din conserva zdrobit
- 100g unt
- sare
- 2 oua
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita scortisoara
- 100g zahar
- 170g stafide
- 2 lingurite praf de copt
- 300g faina