< 30 min
usor
Internationala
De ce sa dai bani pe bomboane de ciocolata la magazin cand poti sa le pregatesti chiar tu si sa le ai la dispozitie oricand doresti. Pot fi un rasfat de dupa-amiaza, dar si un cadou perfect pentru cei dragi.
Amesteca intr-un bol zaharul, nucile, biscuitii si 2 linguri de cacao.
Toarna peste ele esenta de rom si cateva linguri de visinata. Nu pune toata visinata de la inceput. Adauga pe pe masura ce incorporezi lichidul in amestecul de biscuiti pentru a obtine o pasta destul de vartoasa incat sa o modelezi.
Ia o lingurita de pasta de cacao, pune-o in plama, pune la mijloc o visina sau aluna de padure si modeleaza din pasta o bila, astfel incat visina sau aluna sa ramana la mijloc.
Repeta operatiunea pana cand termini toata pasta. Apoi, tavaleste fiecare bomboana prin cacao si pune-le in hartiute speciale de bomboane.
Tine bomboanele la frigider timp de 2-3 ore inainte sa le imparti familiei sau prietenilor.
- nuca
- alune de padure
- visine
- 50 g cacao pentru tavalit
- 2 linguri cacao
- 7-8 linguri visinata
- 1 lingura rom (esenta)
- 1 cana biscuiti macinati
- 1 cana zahar pudra
- 1 cana nuca macinata