30 min
usor
Vegetariana
O reteta de biscuiti cu textura nisipoasa si gust patrunzator de migdale. Sunt perfecti langa o cana cu lapte, ceai sau cafea.
Incinge cuptorul la 180C si pregateste doua tavi cu hartie de copt.
Amesteca toate ingredientele uscate intr-un robot de bucatarie. Adauga margarina taiata cubulete, extractul de vanilie si cel de migdale si mixeaza pana cand margarina se incorporeaza si poti strange aluatul intr-o bila.
Formeaza un rulou cu diametrul de 2cm din aluat si taie-l in felii groase de 1cm. Daca este prea moale, lasa-l o jumatate de ora la frigider.
Aseaza feliile in tavile pregatite, iar peste fiecare biscuite pune o migdala si preseaza usor.
Coace biscuitii timp de 20 de minute si apoi lasa-i sa se raceasca pe un gratar.
Sursa reteta si foto: The Kitchn
- migdale
- 1/2 lingurita extract migdale
- 1 lingurita extract vanilie
- 20 migdale
- 220g margarina pentru prajituri
- 1/2 lingurita sare
- 85g zahar pudra
- 85g migdale macinate
- 200g faina