Timp preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala

Iti place sa savurezi ceaiul de dimineata cu ceva dulce? Pregateste din timp acesti biscuiti cu rodie si micul dejun poate fi un rasfat dulce. Aromele de scortisoara, nucsoara si cuisoare ii fac o alegere buna si pentru Sarbatorile de iarna.

Metoda de preparare

Amesteca intr-un bol untul (la temperatura camerei) cu untul de arahide, zaharul, ouale, scortisoara, laptele, un praf de sare si 1 lingurita de bicarbonat de sodiu.

Ai rabdare sa le amesteci bine, desi la inceput s-ar putea sa ti se para ca nu se leaga inte ele.

Secretul sta in consistenta untului. Cu cat este mai moale cu atat va fi mai usor sa il incorporezi cu zaharul si ouale.

Cand s-au amestecat bine, presara semintele de in, un praf de nucsoara, un praf de cuisoare macinate si se amesteca din nou.

Incorporeaza si faina pana cand obtii un aluat suficient de tare incat sa il poti lua cu lingurita.

Pune gramajoare de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presara deasupra lor seminte de rodie si coace-le timp de 10-15 min in cuptorul incins. Cand sunt gata scoate-le pe un platou si lasa-le sa se raceasca.

Intre timp, pregateste sosul de portocale. Amesteca intr-o oala zaharul cu apa, coaja rasa si sucul stors de la cele 2 portocale. Se fierb la foc mic pana se ingroasa.

Serveste biscuitii cu sos cald sau rece decorati cu frunze de menta proaspata.