1h
usor
Americana
Frumusetea acestor biscuiti sta in faptul ca ii poti face in orice marime si ii poti umple cu orice dulceata sau crema iti doresti.
Incinge cuptorul al 190C.
Pune faina si migdalele intr-un robot de bucatarie sau blender si mixeaza-le impreuna pana cand migdalele sunt maruntite bine. Amesteca-le cu sarea si praful de copt.
Bate cu mixerul untul si 100g zahar timp de 4 minute pana cand obtii o crema si zaharul se dizolva. Adauga oul si vanilia si mai mixeaza inca 4 minute.Incorporeaza usor ingredientele uscate.
Pune restul de zahar intr-un bol. Formeaza din aluat bilute de marimea pe care o doresti. Daca aluatul este prea lipicios pune-l la frigider timp de 20 de minute. Tavaleste fiecare biluta prin zaharul din bol si aseaza-le pe tavi tapetate cu hartie de copt.
Cu degetul apasa in mijlocul fiecarei bilute pentru a o aplatiza putin si pentru a forma o gaura.
Coace biscuitii timp de 12-14 minute pana se rumenesc si scoate-i la racit pe un gratar. Umple fiecare gaura cu dulceata preferata sau cu lemon curd.
Sursa reteta si foto: Bon Appetit
- migdale
- dulceata sau lemon curd pentru umplutura
- 1 lingurita extract vanilie
- 1 ou
- 230g unt la temperatura camerei
- 150g zahar
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita praf de copt
- 250g migdale prajite
- 150g faina