> 2h
usor
Americana
Un biscuite clasic indulcit cu putina ciocolata si decorat cu bucatele de fistic. Poti pregati aluatul in avans si il poti pastra la congelator.
Amesteca faina, cacaua, 3/4 lingurita sare si bicarbonatul.
Bate untul moale cu zaharul brun si extractul de vanilie, cu mixerul, timp de 4 minute. Incorporeaza, apoi, treptat ingredientele uscate si albusul.
Adauga in aluat bucatelele de ciocolata si fisticul tocat marunt, apoi imparte aluatul in 4 parti egale.
Ruleaza din fiecare un cilindru lung de 20cm si gros de 3cm. Inveleste-le in folie alimentara sau hartie pergament si pune-le la frigider pana cand aluatul se intareste. (cel putin 2 ore)
Incinge cuptorul la 180C. Feliaza fiecare cilindru de aluat in discuri groase de 5-6 mm. Aseaza-le pe tavi de copt tapetate cu hartie. Presara putina sare grunjoasa si baga la cuptor. Coace 10-12minute, rotind tavile la jumatatea timpului.
Scoate biscuitii sa se raceasca pe un gratar.
Sursa reteta si foto: Bon Appetit
- fistic
- 140g ciocolata neagra tocata
- 1 albus
- 1 lingurita extract vanilie
- 250g zahar brun
- 280g unt la temperatura camerei
- 3/4 lingurita sare
- 65g cacao
- 250g faina
- 110g fistic crud tocat
- sare grunjoasa
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu