30 min
usor
Internationala
Bananele prajite sunt foarte intalnite in gastronomia multor tari. In unele locuri sunt considerate desert, in altele aperitive sau garnituri. Diferenta este data de metoda de preparare.
Umple o oala cu apa si pune-o la fiert.
Adauga bananele intregi, fara a le curata de coaja. Lasa apa sa dea in clocot iar apoi redu putin focul. Ia bananele de pe foc dupa aproximativ 20 de minute (atunci cand coaja a devenit neagra). Ai grija sa nu le lasi foarte mult la fiert. Vor deveni prea moi pentru a mai putea fi prajite.
Lasa bananele la racit si scurge-le de apa ramasa.
Dupa racire, trebuie sa cureti bananele de coaja si sa le tai in felii groase de aproximativ 2 cm.
Pune bananele la prajit, intr-o tigaie in care in prealabil ai incins uleiul. Dupa aproximativ 3 minute, intoarce feliile pe cealalta parte.
Adauga praful de usturoi si piperul peste bananele prajite.
Atentie: nu te speria de ideea de banane fierte din prima parte a retetei. La final vei obtine un preparat crocant la exterior si suculent in interior, asemanator la gust cu vinetele pane. Noua ni s-a parut delicios.
- banane
- praf de usturoi
- piper
- 100 ml ulei
- 4 banane