> 2h
usor
Internationala
Pune la fiert 2 litri de apa cu zaharul brun, scortisoara si anasonul. Cand da in clocot ia de pe foc, adauga romul si bananele si lasa sa stea timp de 4 ore.
Pregateste sosul:Iintr-o oala 240ml apa cu zaharul tos. pune-le la fiert si dizolva in apa fierbinte cacaua si cafeaua instant. Lasa sa dea in clocot, apoi adauga smantana si mai lasa pe foc mic timp de 40 de minute, pana cand sosul se ingroasa. La final incorporeaza ciocolata tocata. ia de pe foc si pastreaza sosul cald.
Incinge un grill. Scurge bananele si usuca-le cu niste servetele de hartie. Taie fiecare banana in jumatate pe lungime. Tavaleaste-o prin zahar si rumeneste-o pe grill cate 1 minut pe fiecare parte.
Serveste bananele caramelizate cu sosul pregatit, inghetata de cafea, frisca si nuci tocate.
Sursa reteta si foto: www.foodandwine.com
- banane
- frisca
- inghetata cu cafea
- 85g ciocolata tocata
- 240ml smantana pentru frisca
- 3 linguri cafea instant
- 70g cacao
- 75g zahar tos
- 8 banane
- 120ml rom brun
- 3 bucati anason stelat
- 3 bete scortisoara rupte
- 200g zahar brun
- nuci tocate