Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Greceasca

Toata lumea ti-a spus cat de greu e sa faci o baclava buna. Nu este adevarat! Reteta acesta iti va arata cat de repede poti sa pregatesti cel mai dulce desert. Trebuie doar sa te asiguri ca aluatul de foitaj e tinut departe de umezeala ca sa nu ti se lipeasca de maini si de masa.

Metoda de preparare

Amesteca intr-o oala mica 280g zahar, 230ml apa, 50g miere, felia groasa de lamaie, batul de scortisoara si pune-le la fiert pe foc mic. Dupa ce da in clocot lasa-le sa fiarba timp de 15 minute. Scoate felia de lamaie si batul de scortisoara si lasa siropul sa se raceasca.

Incinge cuptorul la 200C/ gaz treapta 6.

Amesteca intr-un bol migdalele, alunele, 2 linguri zahar, scotisoara si cuisoarele macinate.

Ia jumatate din foile din aluatul de foitaj si unge-le pe fiecare, pe o parte, cu unt topit. Pune-le una peste alta, astfel incat sa lipesti partea neunsa de partea unsa cu unt. Toarna deasupra amestecul de migdale, alune si zahar si ruleaza cat mai strans, pe lungimea foilor. Ar trebui sa obtii un cilindru lung pe care sa il tai in jumatate. Vei avea astfel doua bucati de rulada pe care sa le inmoi in siropul dulce pregatit anterior.

Pune-le inr-o tava pe o hartie de copt si da-le la cuptor timp de 30 de minute pana cand devin aurii.

Cand le scoti din cuptor inmoaie-le inca o data in sirop si lasa-le sa se raceasca si sa se scurga pe un gratar.

Taie felii groase si serveste-le cu limonada rece.