> 2h
mediu
Internationala
Anda Calinici, una din cele mai talentate ciocolatiere din Romania, ne-a dat o reteta delicioasa cu cirese.
Prepararea tartei:
Untul se bate cu zaharul aproximativ 5 minute. Se incorporeaza galbenusul. Se adauga faina si sarea. Se amesteca minimul necesar pentru a incorpora faina. Se adauga smantana dulce si se aduna aluatul intr-o bila. Se aplatizeaza usor, se pune in folie de plastic si se refrigereaza 1-2 ore. Dupa 1-2 ore, se intinde aluatul intre 2 foii de copt cat sa incapa intr-o tava de tarta cu diametrul de 24 de cm. Se inteapa peste tot cu o furculita. Se coace astfel la 175 de grade 15 minute, pana e usor rumenita.
Pentru frangipane
- 115 g unt moale
- 90 g miere
- 100 g pudra de migdale
- 2 oua
- 60 g smantana dulce
- esenta de migdale
- Cirese proaspete sau congelate
Untul, mierea, pudra de migdale, esenta de migdale si ouale se bat aproximativ 3-4 minute. Se adauga smantana si se incorporeaza usor cu o lingura. Se pune frangipane-ul in tarta coapta si racita. Se pun ciresele deasupra fara a le impinge cu degetul in aluat. Se coace 25 de minute la 175 de grade, pana ce frangipane-ul e rumenit.
Se poate servi simpla sau cu inghetata, dar neaparat langa o ceascaa de cafea.
O reteta Anda Calinici. Poti vedea mai multe retete pe blogul ei, SweetToothFairy.
- cirese
- 15ml smantana dulce
- 1 galbenus
- 110g unt moale
- 100g zahar
- 2g sare
- 175g faina