< 2h
usor
Internationala
Anda Calinici, una din cele mai talentate ciocolatiere din Romania, ne-a dat o reteta delicioasa de cupcake.
Cuptorul se incalzeste la 175 de grade. Se pregatesc formele de cupcakes: fie se unge cu unt o forma clasica de muffins, fie se pune hartie speciala in locurile de muffins.
Busuiocul se taie marunt. Se pune peste zahar impreuna cu coaja de lamaie si se “framanta” bine cu degetele, pana se simte aroma. Se amesteca fainurile cu praful de copt si sarea. Separat se cantaresc laptele si iaurtul impreuna.
Untul se bate 1-2 minute. Se adauga zaharul si se mai bate inca 3-4 minute. Se adauga ouale, cate unul pe rand, asteptand ca fiecare sa se incorporeze – nu e nici o problema daca amestecul va parea taiat.
Se adauga apoi o treime din faina si se amesteca usor, apoi jumatate din lapte si se continua cu o treime de faina, restul de lapte si terminand cu faina. Se adauga visinele si se amesteca usor. Se imparte aluatul in formele de cupcakes. Se presara migdale prajite deasupra.
Se coc 20-25 de minute, sau pana cand trec de testul scobitorii.
O reteta Anda Calinici. Poti vedea mai multe retete pe blogul ei, SweetToothFairy.
- visine
- 300g visine
- 40g migdale feliate prajite 5-7 minute in cuptor la 175 de grade
- 100g iaurt
- 150ml lapte
- 1 praf sare
- 8g praf de copt
- 70g faina alba
- 150g faina de orz
- 60g faina de migdale (prajita 7-8 minute in cuptor pentru un plus de savoare)
- 4 oua la temperatura camerei
- coaja de la 1 lamaie
- cateva frunze de busuioc proaspat
- 150g zahar brut
- 225g unt la temperatura camerei