Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Pregateste doua tavi pe care sa le acoperi cu hartie de copt unsa cu ulei vegetal.

Pune la indemana 30 de bete pentru acadele, ghimbirul tocat si firisoarele de sofran pastrate pentru decor.

Pune zaharul si ? lingurita sofran intr-un robot de bucatarie sau tocator electric impreuna cu miezul de la pastaia de vanilie si pulseaza de cateva ori pentru a le amesteca.

Incorporeaza in acest amestec glucoza, 80ml lichior de pere, sarea si 60ml apa. Pune totul pe foc mediu si (fara sa amesteci) lasa sa fiarba pana cand lichidul ajunge la 148C-149C. Ia siropul de pe foc si adauga restul de lichior. Amesteca bine.

Trebuie sa lucrezi rapid dupa aceasta faza, altfel siropul se va intari. Toarna cu grija pe hartiile unse, asezate in tavi sirop, astfel incat sa formezi cercuri de 2cm. Imediat plaseaza cate un bat de acadea si roteste-l usor pentru a se lipi mai usor de acadea cand se intareste. Presara cateva firisoare de sofran si ghimbir tocat peste acadele. Lasa-le sa se raceasca.

Acadelele pot fi pastrate pana la o saptamana intre doua foi de hartie de copt la temperatura camerei.

Sursa reteta si foto: www.bonappetit.com

Tags: bomboane